Έρωτας…

Πολλές φορές θα νιώσεις μπερδεμένος. Δε θα ξέρεις τι νιώθεις στ’ αλήθεια, δε θα ξέρεις τι θέλεις και τι πραγματικά ονειρεύεσαι. Δε θα μπορείς να θυμηθείς ποιος είσαι και δεν θα αντιλαμβάνεσαι αν έχεις αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Δεν θα μπορείς να κοιτάξεις μέσα σου, να αναγνωρίσεις τον εαυτό σου. Ίσως να σε τρομάζει η διαδικασία. Ίσως να χρειάζεσαι ένα μοναχικό ταξίδι για να ανακαλύψεις ξανά τις προτεραιότητές σου, τα συναισθήματά σου, τα ουράνια τόξα της ψυχής και τα πυροτεχνήματα του έρωτα.

Είναι η ζωή μια βόλτα στην παραλία, εκεί που τα γυμνά σου πόδια πατούν στην ακροθαλασσιά, εκεί που αμμουδιά και θάλασσα γίνονται ένα σώμα.

Ίσως μια εκδρομή στη φύση, όπου ανεβαίνοντας στα ψηλά βουνά σκέφτεσαι τις δυσκολίες και τα εμπόδια που υπερπήδησες μέχρι στιγμής και όσα άλλα είναι να έρθουν. Είσαι δυνατός και ικανός και που και που λιγάκι φοβισμένος από τη μοναξιά των αέρηδων στο αλπικό τοπίο.

Μα μήπως το μόνο που σου χρειάζεται αλήθεια είναι ένας νέος έρωτας; Ή να αναβιώσεις αυτόν που ήδη έχεις στο πλευρό σου; Μόνο ο έρωτας μπορεί να νεκρώσει τις αισθήσεις και τη λογική. Να πάψεις να φοβάσαι και να σκέφτεσαι. Να νιώθεις μόνο την ενέργεια να σε κατακλύζει. Ν’ ακούς τραγούδια και να ταυτίζεσαι, να πιστεύεις πως όλοι οι στίχοι γράφτηκαν και μιλούν για σένα και την αγάπη σου. Να χαμογελάς χωρίς να υπάρχει κανείς ιδιαίτερος λόγος. Να μην περιμένεις τίποτα και να περιμένεις τα πάντα. Να μην ελπίζεις τίποτα και να διαχέεσαι από ένα φως προσμονής. Μια ματιά να φτάνει να ξυπνήσει την ένταση μέσα σου, να φτιάξει τη διάθεσή σου, να σε ζωντανέψει. Να σε γεμίσει όνειρα και μουσικές, πυροτεχνήματα και να μοιάζει η ζωή με επίσκεψη στο λούνα παρκ.

Δείτε ακόμη...

Απάντηση