Εταίρα

Είναι στιγμές που η πλάση ολάκερη μοιάζει να υποκλίνεται στο μεγαλείο σου και τα καταπιεσμένα ένστικτα σου ορθώνονται περίτρανα. Παλεύουν να δικαιωθούν και να ζήσουν τη δόξα που τόσο ονειρεύτηκες. Να δρέψουν τις δάφνες, που νομίζουν πως σου αξίζουν. Το εγώ σου μεγεθύνεται και γιγαντώνεται, για να συρρικνωθεί στην όψη της αποτυχίας.

Η φαντασία σου – δυστυχώς για σένα – αποδεικνύεται πολύ δυναμική.

Σε παρασύρει σε ένα κόσμο δικό της, όχι δικό σου. Τις νύχτες κάνεις πρόβες μπροστά στον μεγάλο φιλντισένιο καθρέφτη σου. Το είδωλό σου μοναδικός συνοδοιπόρος στην τρέλα και σύντροφος στη μοναξιά. Ανέχεται τις μεταμφιέσεις στις οποίες το υποβάλλεις. Τα πρωινά απαιτείς το πρωινό σου στο κρεβάτι σαν ντίβα, σαν διάττων αστέρας άλλων εποχών στολισμένη με τα σατέν και τα βελούδα του γαλλικού μπουντουάρ σου. Κορδώνεσαι ξεχνώντας πώς δεν υπάρχει κανείς στην υπηρεσία της μεγαλειότητάς σου.

Θυμωμένη από την ανώμαλη προσγείωση, θα σηκωθείς για να ετοιμάσεις ένα ηδονικό μπάνιο με άλατα και ενυδατικό αφρόλουτρου. Χρειάζεσαι να δημιουργεί εκατομμύρια μπουρμπουλήθρες και σαπουνόφουσκες για να χαλαρώσεις και να οργανώσεις τα σχέδια της ημέρας. ‘Επειτα, πρέπει να περάσεις ατελείωτες ώρες μπροστά στην ασφυκτικά γεμάτη ντουλάπα, για να επιλέξεις την εμφάνιση που ταιριάζει στο ύφος της μέρας και την υψηλότητά σου. Θα ικανοποιήσεις τη ματαιοδοξία σου, ρίχνοντας όχι μια φευγαλέα ματιά στο είδωλό σου, αλλά απολαμβάνοντας το από κάθε οπτική και γωνία.

Ντυμένη, στο τέλος, σαν να έχεις πρόσκληση σε σημαντικό γεγονός, θα ξεκινήσεις έναν περίπατο για να διασκεδάσεις τα βλέμματα. Θέλεις να αποδείξεις στον εαυτό σου κυρίως αλλά και στις ανταγωνίστριες σου, πόσο άξια θαυμασμού αλλά και φθόνου είσαι.

Το μεσημέρι…

Μόνη, θα κατευθυνθείς σε ένα από τα πιο μοδάτα στέκια. Θα φλερτάρεις με κάποιον από τα απέναντι τραπέζια τρεμοπαίζοντας τα βλέφαρά σου. Μα στην περίπτωση που εκείνος επιχειρήσει να πλησιάσει περισσότερο, θα αποφύγεις διακριτικά την παρέα του. Θα πάρεις μόνη το μεσημεριανό σου με θράσος. Χωρίς δικαιολογίες πώς κάτι έτυχε στη συντροφιά σου. Δε σε ενδιαφέρει να σε οικτίρουν και δε θα δώσεις σε κανέναν αυτό το δικαίωμα.

Το απόγευμα…

Θα επισκεφθείς την αισθητικό, τον κομμωτή και τη μακιγιέζ σου. Μετά τις απέλπιδες προσπάθειες να σταματήσεις το τρένο της νεότητας που έχει τραπεί σε φυγή, θα επιστρέψεις σπίτι για να υποδεχθείς το μεσήλικα χορηγό σου. Να του κάνεις τη χάρη να του δωρίσεις λίγη από την προσοχή και το χρόνο σου. Να του δώσεις το κορμί σου, μα πάνω από όλα μια επαφή με την ανεπανάληπτη προσωπικότητα σου σαν άλλη εταίρα, μιας πιο μοντέρνας εποχής όμως.

Πίσω από τα κλειστά σου βλέφαρα φαντασιώνεσαι παθιασμένους εραστές και απίστευτους οργασμούς. Ενώ υποκρίνεσαι στα χάδια του τόσο πειστικά, που θα μπορούσες να διεκδικήσεις βραβείο για την ερμηνεία σου.

Κουρασμένη και μόνη θα μείνεις στο κρεβάτι όταν εκείνος φύγει εκτονωμένος κι ευτυχισμένος, επιβεβαιωμένος και ορεξάτος για την επιστροφή στην δυναμική και ανεξάρτητη σύζυγο και τα υπέροχα, δραστήρια κι έξυπνα τέκνα του στο πανάκριβο σπίτι του.

Ανανεώνει πάντα το ραντεβού του μαζί σου πριν φύγει, αλλά και πάλι σου θυμίζει πως μπορεί να έρχεται όποτε θέλει. Απαιτεί την αποκλειστικότητα, γιατί μην ξεχνάς πως είσαι υποχρεωμένη απέναντί του για τη ζωή και τις ανέσεις που σου παρέχει.

Δεν έχει καμία απολύτως σημασία που θα έρχεσαι πάντα δεύτερη, τρίτη η καλύτερα τελευταία στη ζωή του. Έτσι κι αλλιώς δε θα ήθελες την πρωτιά. Δε σε ενδιαφέρει. Το μόνο που σε νοιάζει είναι να απομυζείς ό, τι μπορείς όσο έχεις ακόμη καιρό.

Η ομορφιά φεύγει μαζί με τη νεότητα, το ίδιο και οι παντρεμένοι εραστές.

Θα βρίσκουν πάντα ένα πιο νεαρό πιστό σου αντίγραφο όταν φτάνει η ώρα να σε αποσύρουν.

Δείτε ακόμη...

Απάντηση