Άγιος Βαλεντίνος ή Άγιοι Ακύλας και Πρισκίλλα;

Καλημέρα καλημέρα όμορφε κόσμε…

Δεν διεκδικώ τον τίτλο του ηθικολόγου ούτε του αναμάρτητου, τουναντίον… αλλά θέλω στην αγάπη και στην ανοχή σας να μοιραστώ τα εξής:

Σεξ, σεξ, σεξ… παντού σεξ. Σεξιστικές διαφημίσεις, εκπομπές, sites…
Έτσι, συμπεριφέρεται το μόριο του ανδρός, έτσι ο κόλπος της γυναικός… οδηγίες χρήσης από Σεξολόγους και σεξ τρέινερς. “Όσα θέλετε να ξέρετε για το σεξ… τον οργασμό… τα πάντα… πάρτε κόσμε!”

Το κάναμε αυτοσκοπό στη ζωή μας… Χάσαμε την αγνότητα και τη χαρά του έρωτα. Αποβλακωθήκαμε τελείως…
Ζητάμε πολλά… ό,τι έχουμε συν τη γυναίκα του διπλανού μας-τον άνδρα της διπλανής μας. Θέλουμε τα πάντα. Ωραιοπάθεια, εγωισμοί, κουτοπονηριές για μια ζωή που είμαστε περαστικοί… ενός κακού μύρια έπονται!
Γουστάρουμε την πορνεία των λογισμών, της καρδιάς, της ψυχής και τέλος του κορμιού. Είμαστε άξιοι των όσων κάνουμε. Μετράμε την αγάπη του τώρα, του επόμενου με την “πολυγαμία” των περασμένων “ερώτων”. Δε μπορούμε καν να σταθούμε στο θεσμό της οικογένειας ακόμα και ως στήλες άλατος.

Της/του έδωσα – δε μου έδωσε, δεν θα τον/την ξαναδώσω… δε με αγαπά – δεν τον/την αγαπώ. Γίναμε ένα με τους δαίμονες μας. Χλευάζουμε τους μονογαμικούς… ακόμα και τους μοναχικούς ανθρώπους. Βαφτίζουμε την ανωμαλία των λογισμών ως αξίες αυτοπροσδιορισμού και σεξουαλικού προσανατολισμού. Ασχολούμαστε με τα σύμφωνα συμβίωσης, την πορνεία των άλλων… και όχι με τα σύμφωνα διαβίωσης με τον ίδιο μας τον εαυτό!

Γιατί, λοιπόν, αναρωτιόμαστε για τα τόσα φρικτά ερωτικά εγκλήματα της εποχής μας… από ανθρώπους της διπλανής πόρτας;(!) Ακόμα αναρωτιέσαι όμορφε κόσμε… Ακόμα;

Ξημέρωσε ήδη η εορτή των Ποντίων Ορθοδόξων Αγίων Αποστόλων Ακύλα και Πρίσκιλλας… εύχομαι να έχουν υπό την προστασία τους όλα τα ζευγάρια (ανδρόγυνα), όσους τέλος πάντων παλεύουν για τον εξαγνισμό των ψυχών τους και αντιστέκονται εορτάζοντας τη μνήμη τους και όχι τον “Άγιο Ντε Σαντ” – την πορνοεορτή – Βαλεντίνο. Άλλωστε η αγάπη είναι αρετή και ζυμώνεται με πολλά συστατικά του χαρακτήρα μας… και όπως λέει το μοναδικό και εξαιρετικό κείμενο του Ύμνου της Αγάπης:

“…Εκείνος ο οποίος αγαπάει είναι μακρόθυμος κι ανεκτικός, είναι καλοσυνάτος, ευεργετικός και ωφέλιμος, δε ζηλοφθονεί, δεν υπερηφανεύεται, δεν φέρεται με αλαζονεία και προπέτεια, δεν πράττει άσχημα, δε ζητεί τα δικά του συμφέροντα, δε ερεθίζεται από θυμό και οργή, δε σκέπτεται ποτέ κακό κατά του πλησίον, ούτε λογαριάζει το κακό που έπαθε από αυτόν. Δεν χαίρεται όταν βλέπει να γίνεται αδικία, χαίρεται όμως όταν βλέπει την αλήθεια να επικρατεί. Η αγάπη τα πάντα ανέχεται, στα πάντα εμπιστεύεται, για πάντα ελπίζει, τα πάντα υπομένει. Η αγάπη ποτέ δεν εκπίπτει αλλά μένει πάντοτε ισχυρή…”

Έτσι, ισχυρή, να παραμείνει η φλόγα της αγάπης σας για όλους τους ανθρώπους… πόσο μάλλον γι’αυτούς που έχουν επιλέξει να ζήσουν για πάντα μαζί.

Αγάπη και υγεία παντού… χρόνια πολλά όμορφε κόσμε!

Ανδρέας Χατζηβασιλείου

Δείτε ακόμη...

Απάντηση