Αυτά που δεν λέγονται…

Δεν θα μιλήσω για την αλήθεια. Αυτή πονάει. Λίγοι είναι οι άνθρωποι που τους αρέσει να την ακούνε, οι περισσότεροι την σιχαίνονται. Ίσως κάποιοι κάνουν μια προσπάθεια, προσποιούμενοι ότι δέχονται μια αλήθεια κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους. Οι υπόλοιποι ούτε να την ακουμπήσουν. Η καθαρή αλήθεια της ψυχής, φτιάχτηκε για τους εκλεκτούς.

Δεν θα μιλήσω για τον εαυτό μου. Δεν θα βγάλω στην φόρα τα εσώψυχά μου, γιατί μπορεί να με παρεξηγήσεις. Μπορεί να μην σου αρέσει αυτό που πραγματικά είμαι. Μπορεί να δημιουργήσεις μια άλλη εικόνα για μένα, από αυτή που θέλω εγώ να δημιουργήσεις και αυτό είναι κάτι που δεν το θέλω. Έχουμε μάθει να μας κατακλύζει η γελοία σοβαρότητα, που διαπερνά ξυστά απ’ τον κόσμο και δυσκολευόμαστε να ανεχτούμε οτιδήποτε πέρα από αυτό. Δεν μιλάω λοιπόν για μένα, αν θέλεις ψάξε και βρες με.

Δεν θα μιλήσω για τον δικό σου εαυτό. Μπορεί κατά λάθος να μου ξεφύγει καμιά αλήθεια, για το ποιος πραγματικά είσαι και στο τέλος να με μισήσεις. Δεν θέλω να είμαι εγώ αυτός που σου λέει αλήθειες, δεν μπορώ να γίνω τόσο κακός άνθρωπος στην ζωή σου. Ούτε καν την δική μου οπτική γωνία σχετικά με το άτομό σου δεν μπορώ να σου εκφράσω. Πάλι δεν θα σου αρέσει, γιατί δεν αρέσει σε μένα να εξυμνώ πράγματα που δεν υπάρχουν.

Δεν θα μιλήσω για τα αισθήματά μου. Να βγάλεις απ’ το μυαλό σου ότι θα έρθει η μέρα που θα σου πω πόσο πολύ σ’ αγαπάω. Μπορεί να με θεωρήσεις δεδομένο και μετά να με βαρεθείς. Δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου να ζει με τον φόβο της απόρριψης. Δεν θα του επιτρέψω να είναι ειλικρινής με τους άλλους ανθρώπους και να εκφράζει τα αισθήματά του ελεύθερα. Αυτές τις καινοτομίες δεν θα τις κάνω εγώ. Ούτε θα σου πω ότι σε μισώ. Θα φερθώ διπλωματικά. Μόνο έτσι θα τα έχω καλά με όλους και θα είμαι το καλό παιδί. Δεν θα σου πω τα καλά σου, για να μου προσφέρεις ακόμα περισσότερα. Δεν θα είμαι ανοιχτό βιβλίο για να προσπαθείς καθημερινά διεκδικώντας με, να με αναζητάς όλο και περισσότερο.

Δεν θα μιλήσω σε έναν τσακωμό. Θα σου πω τα απαραίτητα. Μετά θα σιωπήσω. Πες το έλλειψη επιχειρημάτων αν θέλεις. Εγώ θα σου πω ότι κουράζομαι εύκολα να αναλώνω το μυαλό μου σε συζητήσεις που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο δεν υπάρχει λόγος να γίνονται. Αν έχεις δίκιο, δεν θα μιλήσω. Είμαι αρκετά εγωιστής για να παραδεχτώ τα λάθη μου. Αν πάλι έχεις άδικο, εκεί είναι που δεν θα πω τίποτα. Δεν ξέρω αν σου είναι εύκολο να ξεπεράσεις το ψυχολογικό σοκ, ότι μπορεί έστω και μια φορά στην ζωή σου να έχεις άδικο.

Πολλά είναι αυτά που δεν λέγονται, κι από μένα δεν θα τα ακούσεις…

Δείτε ακόμη...

Απάντηση