Οι διαρρήκτες

Τους βαφτίζουμε ανάλογα με τη διάθεση, τον τόπο, το χρόνο, την πράξη. Διαρρήκτες, μπουκαδόροι, κλέφτες….

Όλοι εκείνοι που μπήκαν κάποια στιγμή στη ζωή μας απροσκάλεστοι και με ακάθαρτα χέρια άγγιξαν πράγματα για μας πολύτιμα. Ακούμπησαν την καρδιά, την ψυχή μας, την καθημερινότητά μας και τα λέρωσαν.

Διαρρήκτες λοιπόν, μπουκάρουν ανενόχλητοι, σπάζοντας κλειδαριές, ή γκρεμίζοντας τοίχους σε ένα ριφιφί πανηγυρικό. Πάλευες χρόνια να προστατευτείς, μα εκείνους δεν τους σταματά κανείς συναγερμός. Νεκρώνουν όλα. Απενεργοποιούνται οι άμυνες.

Νομίζεις έφτιαξες ένα οχυρό και είσαι ασφαλής, αλλά κάνεις τόσο μεγάλο λάθος…

Είναι εκεί. Καραδοκούν να βρουν ένα μικρό κενό, μια στιγμή που απλά δεν κοιτάζεις. Η παρουσία σου στο χώρο δε θα σταματήσει την ανάγκη τους να σε στιγματίσουν, εσένα κι όσα αγάπησες.

Ό,τι πιο πολύτιμο είχες, ποτέ δε σου ανήκε πραγματικά. Είναι δικό τους και θα κάνουν τα πάντα για να το αποκτήσουν. Να το κρατήσουν μια στιγμή στα βρώμικα χέρια τους κι ύστερα ας το πετάξουν. Μπορεί να το πουλήσουν σε κλεπταποδόχους ψυχών.

Τοξικοί και άθλιοι.

Χωρίς κανένα απολύτως ενδοιασμό και χωρίς κανένα δικαίωμα στη συγγνώμη. Δικαίωμα στη λήθη και τη συγχώρεση έχουν μόνο οι μεταννοούντες. Εκείνοι δε θα μετανιώσουν γιατί αυτός είναι ο σκοπός της ζωής τους. Στο τέλος μόνο καταμετρούν τα θύματά τους και τα λάφυρα. Μα δεν τα εκτιμούν, γιατί δεν τα κέρδισαν με κόπο. Απλά τα έκλεψαν και δεν άφησαν κανένα σημάδι στην ψυχή τους.

Δε νοιάζονται για όσα αφήνουν πίσω, μα ούτε για όσα παίρνουν. Μόνο για εκείνη τη στιγμιαία ικανοποίηση ότι κατάφεραν να κυριαρχήσουν σε ένα χώρο, σε έναν άνθρωπο. Νικητές κι εσύ χαμένος.

Εκείνα τα χέρια δεν έμαθαν να αγγίζουν με προσοχή για να μη σπάσουν κάτι. Δεν έμαθαν να χαϊδεύουν με αγάπη και στοργή. Εκείνα τα χέρια ξέρουν μόνο να μεταδίδουν ντροπή και ενοχές σε σένα που νόμιζες πως μπορείς να ξεφύγεις.

Μην κάνεις πια το λάθος να νομίζεις πως μπορείς να γλιτώσεις, πως έπαθες κι έμαθες. Μην νομίσεις λεπτό πως έγινε μια φορά και δε θα επαναληφθεί. Περιμένουν την κατάλληλη στιγμή σε μια σκοτεινή γωνιά. Αλλάζουν πρόσωπα, φορούν μάσκες, μα είναι όλοι ίδιοι.

Οι διαρρήκτες…

Δείτε ακόμη...

Απάντηση