Παιχνίδια χαμένα

Θυμάσαι πώς αγγίζονται οι ψυχές;

Πώς χορεύουν αισθησιακά σαν πυγολαμπίδες, αέναα, αργά πριν σμίξουν. Δυο ψυχές που ανταμώθηκαν κι έσμιξαν δε χωρίζουν ποτέ. Κουβαλάνε πάντοτε ένα κομμάτι η μια της άλλης. Εκεί που για λίγο ακούμπησαν.

Μάλλον δε θυμάσαι. Από τη μια θέλεις να θυμηθείς για λίγο τι είναι ο έρωτας. Ξέρεις… πώς σε κοιτάζουν δυο μάτια ερωτευμένα. Με λίγη συστολή αλλά ταυτόχρονα με άσβεστη φλόγα. Αλλά θα προτιμήσεις εκείνο το κομμάτι που περιλαμβάνει το κρεββάτι σου και δυο κορμιά μπλεγμένα. Μια τρέλα της στιγμής, λίγο πάθος, κουβαριασμένα σεντόνια. Ένας από τους δυο θα φύγει όταν τελειώσετε. Δεν έχεις μάθει να μένεις ή φοβάσαι πως όλες μοιάζουν μ’εκείνη. Εκείνη που έφυγε πρώτη ενώ παρακαλούσες να μείνει. Μπορεί να μην έλυσες ακόμη τα “γιατί” σου. Μπορεί να ψάχνεις κάποια που να της μοιάζει.

Ίσως φοβάσαι να δοθείς και να δεθείς. Μόνο που δεν ψάχνουν όλες οι γυναίκες ένα τρόπο να σε κρατήσουν σιδεροδέσμιο. Εκτός κι αν πρόκειται για μια αισθησιακή ανάπαυλα. Από εκείνες που σου μαθαίνουν με μάτια κλειστά να απολαμβάνεις κάποιον που δοκιμάζει την αναγνώριση κάθε σημείου του κορμιού σου.

Σε έχω παρατήρησει.

Επιλέγεις τη μοναχικότητα και φοβάσαι τη μοναξιά. Δηλώνεις γενναίος. Παίρνεις τα ρίσκα σου, λες. Μα δεν έμαθες ακόμα πως δεν παίζουμε με τη φωτιά, γιατί μπορεί να μας κάψει. Κι υπάρχουν χιλιάδες τρόποι για τέτοιους εμπρησμούς. Οι γυναίκες έχουν ταλέντα που δε θα αποκτήσεις ποτέ. Ένα από αυτά είναι να παίρνουν πάντα αυτό που θέλουν όποιο κι αν είναι το κόστος.

Εντάξει είναι και μερικές που παίζουν τίμια και βαριούνται ευκολότερα. Γιατί πιστεύουν πως ο έρωτας πρέπει να έρχεται αβίαστα και δεν μεταχειρίζονται φθηνά κολπάκια και δοκιμασμένα. Δεν τις ενδιαφέρει το αποτέλεσμα αλλά το ταξιδάκι, η εμπειρία. Τις νοιάζει αν τις θέλεις στη ζωή σου για αυτό που είναι και συνήθως είναι αυτό που βλέπεις. Βέβαια διαθέτουν κάποια κρυμμένα μυστικά ή τοπία προς ανακάλυψη, αλλά τούτες οι ανακαλύψεις είναι διασκεδαστικές σαν κυνήγι θησαυρού. Αυτές βαριούνται γρήγορα γιατί έχουν μάθει να διαβάζουν ή εμπιστευόνται τα αρχέγονα ένστικτά τους. Αλλά μπορεί να σου δώσουν μια ευκαιρία να αποδείξεις πως έκαναν λάθος.

Κερδίζουν πάντα αυτές οι γυναίκες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Είτε είσαι στη ζωή τους είτε όχι. Γιατί είναι κυρίες του εαυτού τους και απλά μοιράζονται μαζί σου την απόλαυση να τις ζεις.

Μην παίζεις με θηλυκά που δεν έχουν τίποτα να χάσουν.

Είναι όλες τους απόγονοι της Λίλιθ, όχι της Εύας. Δεν κερδίζονται οι παρτίδες μαζί τους. Παίζουν πάντοτε τα ρέστα τους. Μια είναι η λύση για εκείνες. Ελευθερία ή φυγή.

Δε σε δίδαξε κανένας ποιες είναι.

Θάλασσες να βυθιστείς. Μητέρες θεές. Γένος θηλυκό. Φουρτουνιασμένες κι αβυσσαλέες, ήρεμες σαν αγκαλιά που σε τυλίγει. Σ’αφήνουν μέσα τους να βυθιστείς.
Σα γίνονται ένα με τη στεριά κι ανοίγουν τα χέρια τους στον ουρανό, έρχονται κοντά σου για μια σπονδή.

Στέκονται μπροστά σου ισότιμες. Δε σκύβουν να προσκυνήσουν. Μονάχα συναντιόμαστε, μοιραζόμαστε, ανταλλάσουμε τα νέα μας. Φέρνει τα δώρα της πάνω στους αφρούς των κυμάτων.

Η γενιά τους περήφανη. Αμαζόνες και βασίλισσες, ερωμένες, γοργόνες… οι κόρες της σελήνης, οι αδερφές της Αττάρτης.

Τις είπανε δαιμόνισσες γιατί είναι αυτάρκεις. Αναγεννώνται σα φοίνικες μέσα από τις στάχτες. Έχουν μάθει να γλύφουν σα λύκαινες τις πληγές τους. Είναι μάγισσες, γητεύτρες, επικίνδυνες. Θα τις φοβάσαι πάντα. Εκτός αν ρισκάρεις να σταθείς μπροστά τους ισότιμος και να τις σεβαστείς.

Κάποια παιχνίδια είναι χαμένα.

Τολμάς;

Δείτε ακόμη...

Απάντηση