Εμείς

Ευαγγελία Π.

Πέρασαν σχεδόν 30 χρόνια κι ακόμα να μεγαλώσει. Γαλουχήθηκε με παραμύθια και πιστεύει στον έρωτα σαν αθεράπευτα ρομαντική. Γράφει γιατί έχει ανάγκη να σβήσει τα πάθη της. Μερόνυχτα με ένα χαρτί κι ένα μολύβι ή ακουμπισμένη σε ένα πληκτρολόγιο. Φοβάται μήπως ξεχάσει και ξέρει πως “Scripta manent, verba volant.”. Σιχαίνεται το πρωινό ξύπνημα και πίνει τον καφέ της γλυκό. Δε μετανιώνει, μόνο ονειρεύεται. Ελεύθερη κι αυθόρμητη. Πιστεύει στο καλό μέσα στους ανθρώπους.

Νοημοσύνη είναι μόνο μία. Η συναισθηματική.

 

Ο Θεόδωρος Πουρτσίδης γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1979.
Σπούδασε Πολιτικές επιστήμες και Media στο πανεπιστήμιο De Montfort του Leicester ενώ ολοκλήρωσε και μεταπτυχιακές σπουδές (Master στα Μ.Μ.Ε )στο Leicester University.
Έχει εργαστεί στην εφημερίδα Αδέσμευτος Τύπος του Δημήτρη Ρίζου, στα έντυπα, Exodos και Diva /Daphne Communications – ΑΝΤ-1 Group/, στο πολιτιστικό portal των εκδόσεων biblio καθώς και στην εκπομπή Tv Tiglon του τηλεοπτικού σταθμού Alpha αλλά και στον όμιλο ΙΜΑΚΟ (2008-2009) αρχικά ως εξωτερικός συνεργάτης και μετά ως συντάκτης του περιοδικού ΟΚ και συνεργάτης του www.talkspot.gr.

Άλλο είναι το motto μου και άλλο το γαμώτο μου…

Θεόδωρος Π.

Αλεξία Κ.

Ελεύθερο πνεύμα, με ένα πάθος για αυτοβελτίωση και πειραματισμούς, νέες ιδέες κι επικοινωνία, στο κυνήγι της πρακτικής που ξεπερνά την αέναη θεωρία. Έμπλεξε με τη φυσική για να μάθει πώς κινείται ο κόσμος, ώσπου κατάλαβε πως η ζωή δεν είναι μαθηματικά αλλά αλχημεία.

Πόσο κουράγιο και πόση εξυπνάδα χρειάζεσαι για να είσαι ελεύθερος;

 

Μικρός φιλοσοφούσε πολύ, του άρεσαν και τα γαλλικά και μεγαλώνοντας είπε να το ρίξει στη γαλλική φιλοσοφία. Δύο σε ένα. Χορεύει ό,τι τον κάνει να νιώθει και γράφει ότι τον ξενίζει ή τον κάνει να σκέφτεται. Εκφράζεται για όλα όσα τον απασχολούν ή απασχολούν τους άλλους.

Χάρης Β.

Άρης Β.

 

Έγινε νοσηλεύτρια για να βοηθά τους ανθρώπους. Δείχνει λίγο θυμωμένη πού και πού, αλλά μόνο επειδή δεν μπορεί να σώσει μόνη της τον κόσμο. Φύση καλλιτεχνική. Όλο με κάτι καταπιάνεται. Όμορφη μέσα και έξω. Αγαπά την ψυχολογία και γράφει δίχως αύριο, στα κρυφά. Την καταφέραμε να γράψει και για εμάς.

Είμαι μια αθεράπευτα ονειροπόλα…

Γιάννα Σ.

Κατερίνα Σ.

Όσο μεγαλώνει συνειδητοποιεί ότι ο κόσμος παλινδρομεί μεταξύ ματαιότητας και δημιουργίας, μεταξύ παθητικής αδράνειας και αεικίνητης δράσης. Όταν σε αυτήν την κλίμακα τείνει προς τη δημιουργία ,γράφει για να αισθανθεί έστω και για ένα νανοδευτερόλεπτο ότι φλερτάρει με την αθανασία. Πιστεύει ότι η ζωή είναι μια παράσταση διαρκείας στην οποία ο καθένας μας παίζει ρόλους – πότε αναπαράγει τους ίδιους και πότε πλάθει καινούριους – οι θεατές είναι οι φίλοι, οι εραστές, οι συγγενείς… Το κοινό ανανεώνεται στην πορεία της ζωής και οι ρόλοι προσαρμόζονται. Χωρίς τον εαυτό μας μπορούμε να ζήσουμε, μπορεί να περάσει η ζωή από μπροστά μας και να μην τον έχουμε συναντήσει ούτε μία φορά, χωρίς τους ρόλους μας όχι…

Tο μέλλον είναι ένα απαθές κενό. Το παρελθόν είναι μια ιστορία με παραλειπόμενα. Το παρόν είναι η αλήθεια.

 

Ο χρόνος είναι η μόνη σταθερά, τα υπόλοιπα προσφέρονται προς αμφισβήτηση. Οι πληγές γεννούν κείμενα, με τη σειρά τους σκέψεις και οι σκέψεις ξύνουν πληγές. Κύκλος.
Τετράγωνη λογική που στρογγυλοποιείται για να αποδoθεί συναίσθημα. Ο ρεαλισμός μου, μου δημιουργεί την αμφιβολία και η αμφιβολία ξυπνά το νου. Ο ρομαντισμός μου έρχεται για να δώσει αντίθεση. Απαραίτητο στοιχείο στην ασπρόμαυρη φωτογραφία. Έχω αποδώσει υφές μέσω της μουσικής. Μούδιασα πλέον και περίσσεψε το γράψιμο. Ας είναι.
Λάτρης της επαγωγικής σκέψης, της φιλοσοφίας, της ποίησης και της ψυχολογίας.

Δεν υπάρχει μία αλήθεια στα πράγματα, το κάθε πράγμα έχει τη δική του.

Φώτης Τάδε