Σε Αυ-γουστάρω!

Αύγουστος μήνας, κι αν θεωρείται τελευταίος μήνας του καλοκαιριού, αυτό δεν ισχύει στην Ελλάδα.

Καταμεσής ενός καλοκαιριού απροσδιόριστου χρονικά. Δίχως διακριτή αρχή και τέλος, σε ερωτεύτηκα. Γιατί είναι ο Αύγουστος ο μήνας που είμαστε ελεύθεροι να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε. Αυτό το μήνα σε γουστάρω.

Σε Αυ-γουστάρω.

Την εποχή της ξεγνοιασιάς και της ελευθερίας, την εποχή των καλοκαιρινών αδειών και τον διακοπών. Τώρα που οι παραλίες γεμίζουν με κόσμο, ψάθες, ομπρέλες, όνειρα, μαγιό, φωτογραφίες. Αυτές τις μέρες που ο ήλιος καίει, μαυρίζει τα απλωμένα κορμιά στις παραλίες, φωτίζει τις μέρες και φτιάχνει ρομαντικά ηλιοβασιλέματα. Αυτό το μήνα που θα γεμίσουν τα μάτια μας φουσκωτά να επιπλέουν στη θάλασσα, με ή χωρίς αναβάτες. Αυτή την ώρα που θα γεμίσουν οι φωνές μας από το γιαλό μέχρι τα βράχια και ανέμελα παιχνίδια στο νερό.

Την ώρα που τα ταβερνάκια παραδοσιακά γεμίζουν με μεζεδάκια και τσίπουρα τα τραπεζάκια τους. Το μήνα που οι άνθρωποι νιώθουν απελευθερωμένοι και ήσυχοι, χαλαρώνουν μακριά από τη δουλειά και τις σκοτούρες της καθημερινότητας. Αυτό το μήνα που θα διασκεδάζουμε ως το πρωί σε πάρτι στην παραλία και στα μπαρ και πιωμένοι θα αντικρίζουμε την ανατολή να ξεπροβάλλει μέσα από το νερό βάφοντας τον ουρανό με χρώματα.

Τώρα σε γουστάρω.

Σε Αυ-γουστάρω. Και φέτος και πέρυσι και κάθε χρόνο. Αυτό το μήνα δίχως όρια, χωρίς ντροπές, χωρίς σταματημό, χωρίς ανασφάλειες και φόβο. Με τη δόση ελευθερίας που κρύβει η γεύση από το παγωμένο cocktail με φράουλες που λατρεύω. Με την αθωότητα που κρύβει ο τρόπος που τρως μια φέτα καρπούζι. Με την τρέλα που κρύβω κάτω από το καβουράκι μου. Με τη μαγκιά των 33 μου χρόνων. Με τα εισιτήρια στο χέρι για το καράβι που μας οδηγεί στο νησί.

Σε Αυ-γουστάρω δίχως λογική γιατί δεν ταιριάζει με το πάθος και τον έρωτα. Μονάχα με το όνειρο και το ελληνικό μας καλοκαίρι, σε μια παραλία κρυμμένη από των ανθρώπων τα μάτια. Με το όνειρο της εξερεύνησης. Θέλω να γευτώ την αρμύρα στο κορμί σου γυμνοί στον ήλιο.

Όλη η ζωή ένας Αύγουστος! Γιατί σε Αυ-γουστάρω!

Δείτε ακόμη...

Απάντηση