5 λόγοι για να μη συγκατοικήσεις ΠΟΤΕ! (& 1 bonus για να το κάνεις!)

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Πεταμένα πράγματα δεξιά κι αριστερά, ατάκτως ειρημένα, που ποτέ δεν ξέρεις ποιανού είναι και ποιος τα άφησε εκεί. Βρακιά κρεμασμένα απ’ το πολύφωτο, που δεν ξεκρεμιούνται ποτέ, γιατί κανένας δεν τα φτάνει. Άπλυτα πιάτα, μπάλες με σκόνη στις γωνίες και ξεχασμένα φαγητά στο ψυγείο. Άσε που πρέπει να δίνεις και κάτι απ’ το υστέρημα σου, για να ταΐζεις το κατοικίδιό σας, την μικρή Τερέζα, μην την αφήσεις στην τύχη της και σου ψοφήσει.

ΧΩΡΟΣ

Όταν πήρες την μεγάλη απόφαση, τα έβαλες κάτω με τον συγκάτοικο σου, πήρατε ο καθένας από ένα δωμάτιο κι όλα καλά. Χωρίσατε τα ντουλάπια/ράφια της κουζίνας και του ψυγείου. Αλλά μάντεψε… πάντα δεν θα έχει αρκετό χώρο ο συγκάτοικος σου και θα χρειάζεται να χρησιμοποιήσει λίίίίίγο απ’ τον δικό σου. Ξεκινάει με μισό ράφι στο ψυγείο, ώσπου καταλήγεις να επιστρέφεις απ’ το σούπερ μάρκετ και να μην έχεις που να βάλεις τα γιαουρτάκια αγελαδίτσας, με κίνδυνο να ξινίσουν και να γίνουν αριάνι πριν την ώρα τους.

ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Κάνεις μπάνιο και αφήνεις την πετσέτα στην κρεμάστρα. Άνθρωπος είσαι. Έχεις ένα σημαντικό ραντεβού και έχεις αργήσει. Δεν έχεις καθόλου χρόνο και δεν θα πάθει τίποτα η πετσέτα μέσα στο μπάνιο, ώσπου να γυρίσεις και να την μαζέψεις. Μέχρι εδώ καλά, αν δεν έχεις συγκατοικήσει ποτέ. Αν όμως το έχεις κάνει, ξέρεις πολύ καλά ότι μόλις επιστρέψεις, την πετσέτα θα την έχει χρησιμοποιήσει ο συγκάτοικος σου και κάνα δυο, πέντε, δέκα φίλοι του, που πετάχτηκαν για ένα ντουζάκι όσο έλειπες, γιατί στο σπίτι τους χάλασε ο θερμοσίφωνας.

ΗΣΥΧΙΑ

Ή μάλλον… ΦΑΣΑΡΙΑ. Όσες συζητήσεις κι αν έχεις κάνει πριν συγκατοικήσεις, το συγκεκριμένο θέμα είναι μονόδρομος. Ποτέ δεν θα σεβαστεί ο άλλος τις ώρες που θέλεις να ηρεμήσεις κι εσύ σαν άνθρωπος. Θα έχει δυνατά την μουσική/τηλεόραση, θα φέρει φίλους και θα αράξουν στο σαλόνι συμπεριφερόμενοι ως χούλιγκανς, θα βάλει πιστολάκι ακριβώς έξω απ’ την πόρτα του δωματίου σου, γιατί μόνο εκείνη η πρίζα βολεύει. Το χειρότερο… δεν θα έχει σήμα το κινητό του και θα κάνει βόλτες σε όλο το σπίτι φωνάζοντας «Μ’ ΑΚΟΥΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ;;;» ακριβώς την ώρα που θα θες να κοιμηθείς.

ΛΕΦΤΑ

Πολλοί έχουν την εντύπωση ότι, μένοντας με κάποιον άλλο, μοιράζεσαι τα έξοδα του σπιτιού κι έτσι ξοδεύεις πολύ λίγα χρήματα κάθε μήνα για τα βασικά σου έξοδα. Μουαχαχαχα!!! Μεγαλύτερος μύθος δεν έχει υπάρξει στα χρονικά της ανθρωπότητας. Ρεύμα, νερό, τα πάντα θα τα ξοδεύεται επί δύο, οπότε το κόστος έρχεται διπλό και καταλήγεις να πληρώνεις όσα θα πλήρωνες και μόνος σου. Άσε που αν πέσεις σε σπάταλο συγκάτοικο, ίσως να πληρώνεις και περισσότερα. Και τρέχα να παρακαλέσεις την γιαγιά σου, που έχει άνοια, να σηκώσει τις λίρες απ’ το στρώμα, μη σας κόψουν την ΔΕΗ και μαζί μ’ αυτήν και το wifi και μείνεις ολοκληρωτικά εκτός πολιτισμού, τόπου και χρόνου. Για τέτοια είμαστε τώρα;

+ 1 ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗΣΕΙΣ!

ΥΠΟΜΟΝΗ

Μαζί με τα όρια σου και τα νεύρα σου. Τα δοκιμάζεις όλα στο έπακρο. Είναι θετικό, γιατί έτσι ανακαλύπτεις τον εαυτό σου. Μαθαίνεις, μέχρι που μπορεί να φτάσει η υπομονή σου. Όταν δε, τελειώνει η συγκατοίκηση και συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις καν σκοτώσει τον άλλον, θαυμάζεις κι εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου για το μεγαλείο της ψυχής σου. Άντεξες τα πάθη του δύσμοιρου συγκάτοικου και πίστεψε με, είναι μεγάλο κατόρθωμα!

Δείτε ακόμη...

Απάντηση