Το όνειρό σου είναι δικό σου…

…και κανενός άλλου. Όσο κι αν σε ζηλεύουν που έχεις ένα στόχο στην ζωή σου, ένα όνειρο τόσο υπέροχο, εκθαμβωτικό θα έλεγα, μην αφήσεις κανέναν να σου το πάρει. Μπορούν, αν θέλουν, να δημιουργήσουν ένα δικό τους, όπως έκανες κι εσύ, αν έχουν φυσικά την ικανότητα. Αλλά το δικό σου όνειρο είναι μόνο για σένα. Δεν έχει σημασία αν το διάλεξες ή σε διάλεξε, αλλά έχει κατασκευαστεί αποκλειστικά για σένα. Είναι το νούμερό σου και χωράει ακριβώς στα δικά σου μέτρα.

Ούτε μπορεί κανείς να σε κάνει να πιστέψεις πως δεν θα το αγγίξεις. Φυσικά και θα το αγγίξεις κάποια στιγμή. Στο χέρι σου είναι. Άλλωστε, γι’ αυτό ζεις. Γι’ αυτό κοιμάσαι το βράδυ και ξυπνάς το πρωί. Γι’ αυτό αναπνέεις. Για να μπορέσεις μια μέρα να το βάλεις μέσα στην ψυχή σου και να μην το αφήσεις να φύγει ποτέ.

Ούτε κάποιος άλλος, ίσως αστάθμητος, παράγοντας θα σε κάνει να αλλαξοπιστήσεις. Ότι και να συμβαίνει γύρω σου, όσο κι αν καταρρέει η κοινωνία – που έπρεπε κάποια στιγμή, τέτοια που είναι – όσο κι αν οι άνθρωποι δημιουργούν λάθος εντυπώσεις, δεν σε αφορά. Θα βρεις τους σωστούς, αυτούς που θα σε χτυπήσουν στην πλάτη και θα σου πουν «προχώρα!». Αλλά ακόμα κι αν δεν τους βρεις, δεν σε ενοχλεί καθόλου. Μπορείς με τις δικές σου δυνάμεις να φτάσεις στην κορυφή και να πιάσεις στα χέρια το όνειρό σου.

Είναι σημαντικό να γεννιέσαι με το πάθος, να νιώθεις ότι μόνο αυτό μπορείς να κάνεις καλά και τίποτα άλλο. Όλα τα υπόλοιπα εξάλλου δεν έχουν καμία σημασία. Αν το καταλάβεις και αν συνειδητοποιήσεις ποιο είναι αυτό, η ζωή σου ίσως αποκτήσει κάποιο νόημα. Λίγοι το ξέρουν. Αν το ήξεραν όλοι, ο κόσμος θα ήταν καλύτερος. Με λιγότερη δυστυχία και περισσότερα χαμόγελα. Εσύ λοιπόν που το έμαθες θα το πας μέχρι το τέλος, το οφείλεις στον εαυτό σου, στην ζωή αυτή που ζεις εδώ, τώρα. Μόνο έτσι θα βγεις αλώβητος από την τρομακτική πραγματικότητα.

Δείτε ακόμη...

Απάντηση