14 Φλεβάρη! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ!!!

Δεν ξέρω τι να πω και πως να εκφραστώ γι’ αυτή την γιορτή. Ίσως είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που μπορώ να εκφέρω άποψη, γιατί δεν την έχω γιορτάσει ποτέ. Και για να είμαι ειλικρινής, δεν μου ήρθε ποτέ κάποιου είδους επιθυμία να γιορτάσω την ημέρα των ερωτευμένων.

Παρ’ όλα αυτά, οι άνθρωποι χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

  1. αυτοί που γιορτάζουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου,
  2. αυτοί που δεν την γιορτάζουν, κι
  3. αυτοί που δεν ξέρουν κατά πότε πέφτει – καλή ώρα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1: ΜΑΣ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ ΑΠΌ ΠΑΝΤΟΥ!

Από αρχές Φλεβάρη, τα καταστήματα γεμίζουν με αρκουδάκια σε σχήμα καρδούλας, μαξιλαράκια σε σχήμα καρδούλας, καρδούλες σε σχήμα καρδούλας και πληθώρα αντικειμένων καθημερινής χρήσης (κούπες, μπρελόκ, μπλουζάκια, γλειφιτζούρια κλπ) κατακόκκινα με ερωτευμένες φράσεις, καρδουλίτσες και λοιπές μαλακίες. Υπάρχουν άνθρωποι που προετοιμάζουν το έδαφος για εκείνη την μέρα, αρκετό καιρό πριν (και κυκλοφορούν ανάμεσά μας). Υπάρχουν κοπέλες που δεν μένουν ποτέ ευχαριστημένες την άγια ημέρα των ερωτευμένων γιατί δεν την έχουν γιορτάσει όσο ονειρεμένα την είχαν στο μυαλό τους. Ακόμα και το ονειρεμένο δείπνο σε ονειρεμένη σουίτα με ονειρεμένα κεριά δεν φτουράει μπροστά στο ονειρεμένο όνειρο που ονειρευόντουσαν αρκετές ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ πριν.

Πριν χρόνια, έτυχε να τολμήσω και να βγω βράδυ εκείνη την ημέρα. Στον δρόμο συνάντησα ένα ζευγάρι – το πολύ μέχρι είκοσι χρονών έκαστος – που ήταν κυριλέ ντυμένοι, η κοπέλα είχε πάει στάνταρ κομμωτήριο, κρατούσε μια τεραστίων διαστάσεων ανθοδέσμη και φορούσε ένα στέμμα στο κεφάλι της. Ήταν πιασμένοι χέρι – χέρι και λογικά ξεκινούσε η βραδινή τους έξοδος (αυτό!).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2: ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ!

Πλέον, αν τολμήσεις και πεις ότι δεν γιορτάζεις αυτή την μέρα κι ότι οι ερωτευμένοι γιορτάζουν κάθε μέρα κι άλλα τέτοια κλισέ, καταντάς ακόμα πιο γραφικός κι από αυτούς, που όντως γιορτάζουν αυτή την μέρα. Όλη η πόλη έχει βαφτεί στα κόκκινα, δεν βρίσκεις ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ εστιατόριο να κλείσεις τραπέζι, ο χείμαρρος του κόσμου στους δρόμους είναι εφάμιλλος με αυτόν της Πρωτοχρονιάς κι εσύ μου λες ότι σνομπάρεις μια τόσο σημαντική μέρα για την ανθρωπότητα.

Ποιος είσαι στο κάτω κάτω; Δείξε λίγο σεβασμό σε όλους αυτούς, που για μέρες ολόκληρες καταστρώνουν σχέδια για να αποφασίσουν ένα δώρο, που σίγουρα θα αρέσει στο άλλο τους μισό – και που κατά 99,9% δεν θα αρέσει καθόλου στο άλλο τους μισό. Δείξε λίγο σεβασμό στα κορίτσια που μας διαβάζουν! Αφιερώνουν ολόκληρη την μέρα για να ντυθούν, να βαφτούν, να κάνουν οτιδήποτε εμπεριέχει το γυναικείο μποτέ, με σκοπό να μην αναγνωρίσεις, ποια είναι αυτή στο κρεβάτι σου το επόμενο πρωί, για να έρθεις ΕΣΥ, να μας πεις με ύφος, ότι δεν σου κάνει κάτι αυτή η γιορτή;

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3: ΔΕΝ ΞΈΡΩ/ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ!

Εσένα που δεν σε νοιάζει καν ότι υπάρχει αυτή η μέρα. Που έρχεται και φεύγει και δεν ξέρεις καν ότι σήμερα έχουμε 14 του μηνού. Που δεν πλουτίζεις τις βιομηχανίες που λανσάρουν το σύνδρομο Valentine’s. Συνέχισε να κάνεις αυτό που κάνεις με μεγάλη επιτυχία. Μείνε καρφωμένος στο πλέι στέισον κι άσε τους άλλους να χτυπιούνται για να αποφασίσουν αν θα πρέπει να πάρουν δώρο το απλό κόκκινο αρκουδάκι, ή το κανονικό αρκουδάκι – που δεν είναι κόκκινο – με μια καρδιά επάνω ή με μια σκατούλα σε σχήμα καρδιάς στην μέση.

Δείτε ακόμη...

Απάντηση