Που μπορώ να βρω ένα καλοκαίρι;

Αλλά ένα καλοκαίρι…κανονικό, όχι σαν αυτά που ζω τα τελευταία χρόνια!

Ένα καλοκαίρι με βουτιές, παραλίες, cocktails, φλαμίνγκο, κατεβασμένα μαγιό από μακροβούτι, άμμο, νησιά, διακοπές… ένα καλοκαίρι άκρως ελληνικό, καθόλου επιτηδευμένο.

Δεν θέλω να πάω διακοπές στις Μπαχάμες, να αράξω την κορμάρα μου σε μια αιώρα και να πιω κοκτέιλ μέσα σε ανανά! Θέλω να πάω σε ένα ελληνικό νησάκι, να ξαπλώνω όλη την μέρα μπροστά στην θάλασσα και να βουτάω για να δροσιστώ όποτε το χρειάζομαι. Να μπει άμμος στο μαγιό μου και να με εκνευρίσει. Να καώ απ’ τον ήλιο την πρώτη μέρα κι ας έχω λουστεί με το πενηντάρι αντηλιακό. Το απόγευμα να ξεκουραστώ στο ξενοδοχείο, το βράδυ σε μια ωραία ταβερνούλα να τρώω μόνο καλαμαράκια και πατάτες τηγανιτές και αργότερα για ποτό, κρασί ή οτιδήποτε. Με ωραία παρέα. Με γέλια και ατελείωτες συζητήσεις. Ξέγνοιαστος. Να σταματήσει ο χρόνος για μερικές μέρες και απλώς να ζήσω με ένταση το καλοκαίρι.

Χρειάζομαι τόσο πολύ μια θάλασσα για τουλάχιστον έναν μήνα. Τώρα που αρχίζουν να μην με ενοχλούν τα φλαμίνγκο, τα ντόνατς και οποιαδήποτε άλλη παπαριά έχει βγει σε υπερ-τεράστιο φουσκωτό για την παραλία. Δεν με ενοχλούν ούτε οι κοπέλες που ντύνονται (μάλλον… γδύνονται) Star Ελλάς μόνο για την παραλία. Ούτε οι φουσκωτοί που φούσκωσαν για το μακροβούτι και τη selfie και στις 31 Αυγούστου θα ξεφουσκώσουν.

Δεν με ενοχλούν οι οικογένειες με τα μούλικα και τα τάπερ, ούτε ο κύριος με τους λουκουμάδες που περνάει ακριβώς πάνω απ’ το κεφάλι σου και ο ιδρώτας του στάζει στο μεγάλο δάχτυλο του δεξιού ποδιού σου. Ίσως αν το ζούσα καθημερινά, να τα θεωρούσα όλα αυτά ανυπόφορα. Τώρα τα βλέπω ως χαριτωμένες στιγμές του απόλυτου καλοκαιρινού ονείρου…

το μπάνιο στην παραλία!

Στην επόμενη ζωή που δεν θα δουλεύω τα καλοκαίρια, σκέφτομαι να αγοράσω ένα, όσο – όσο. Δεν λέω, ωραίος κι ο τουρισμός. Αλλά για τον χειμώνα και όταν είσαι ήδη ξεκούραστος. Όταν δουλεύεις άωρα υπό ελληνικές συνθήκες εργασίας, τότε η απόλυτα υπέροχη λύση διακοπών είναι μία και δεν χωράει καμία αμφισβήτηση. Το καλοκαίρι πρέπει να έχει την τιμητική του κι εμείς με την σειρά μας να το ζούμε όσο πιο πολύ μπορούμε. Ακόμα κι όταν οι συνθήκες είναι περίεργες, οφείλουμε στον εαυτό μας έστω μερικές στιγμές απόλυτου ελληνικού καλοκαιριού!

Δείτε ακόμη...

Απάντηση