Σύνδρομο της Κασσάνδρας

Ξυπνάω κάθε βράδυ στις τέσσερις τα ξημερώματα με έναν έντονο πόνο στο στομάχι. Κάτι έχω. Τι μου συμβαίνει; Κάτι έχω. Είμαι άρρωστη.

Τρέχω στην τουαλέτα. Εμετός. Το φαγητό απ’έξω θα  με πείραξε.  Πάλι το στομάχι μου.

Ημικρανία. Ζάλη. Πάλι τα ίδια. Κάτι έχω. Να πάω στο γιατρό.

Ξημερώματα Τετάρτης το τηλέφωνο χτυπά και ήδη γνωρίζω ότι θα ακούσω κάτι που θα με πονέσει. Και ναι, ο πόνος ακολουθεί τη σκέψη μου και όλα σαν χείμαρρος ακολουθούν. Ναι, κάτι κακό. Πέρασε. Πόνεσα. Μου πέρασε όμως.

Συνέχισε να συμβαίνει ξανά και ξανά , αυτή η αρρώστια που ερχόταν ξαφνικά λίγες μέρες ή ώρες πριν από κάποιο τηλεφώνημα, πριν από κάποιο νέο, πριν από κάποια κατάσταση που θα βίωνα. Σαν προμήνυμα, το χτύπημα στο στομάχι με ειδοποιούσε ότι κάτι θα συμβεί.

Το έλεγα σε φίλους, συγγενείς… κανείς δε με πίστευε. “Σταμάτα να αγχώνεσαι!”, μου έλεγαν. ‘”Θα αρρωστήσεις πραγματικά!”, συνέχιζαν.

Μέσα από την αναζήτηση ανακαλύπτεις πολλά πράγματα για τον εαυτό σου. Είτε αυτό γίνεται διαβάζοντας βιβλία είτε ψάχνοντας στον παντογνώστη του διαδικτύου. Έτσι κι εγώ ανακάλυψα μία ιστορία, που ίσως και να την είχα ακούσει σε μικρότερη ηλικία αλλά σίγουρα δεν είχε τόσο ενδιαφέρον για εμένα τότε, όσο εκείνη τη μέρα που τυχαία βρέθηκε μπροστά μου.

Υπάρχει μια ιστορία, στη μυθολογία, για την Κασσάνδρα την κόρη του Πριάμου, βασιλιά της Τροίας, που ο Απόλλωνας ως αντάλλαγμα για την αγάπη της, της έδωσε το χάρισμα της μαντείας, όμως εκείνη του την αρνήθηκε  και για να την τιμωρήσει ο Απόλλωνας την εκδικήθηκε με το να της στερήσει την πειθώ. Οπότε, όποια προφητεία και στο εξής να έβγαζε η Κασσάνδρα, δεν θα την πίστευε κανείς.

Ψάχνοντας, επίσης,  ανακάλυψα πως όντως υπάρχουν άνθρωποι, σήμερα, που μπορούν να προβλέψουν δυσάρεστα γεγονότα. Συνήθως αυτό αφορά άτομα που συνδέονται άμεσα με την “σύγχρονη Κασσάνδρα” , γνωρίζει πολλές πληροφορίες για εκείνους και αντιλαμβάνεται το χώρο και το χρόνο διαφορετικά. Οι Κασσάνδρες λειτουργούν συνδυαστικά στη σκέψη και στις πράξεις τους. Θα νιώσουν πότε πλησιάζει κίνδυνος, θα πονέσουν ίσως πριν από σένα. Θα έχουν ένα μήνυμα, ένα όνειρο, μια σκέψη, ένα προαίσθημα. Θα προσπαθήσει να σε βοηθήσει. Μην αρνείσαι τη βοήθεια της. Πρέπει να σε αγαπάει πολύ.

Η δική σου Κασσάνδρα, θα σε πάρει τηλέφωνο στις πέντε τα ξημερώματα, για να σε πείσει να αναβάλλεις το ταξίδι σου στο Λονδίνο. Θα τρέξει στο σπίτι σου μες στη βροχή, για να δει αν είσαι καλά, γιατί ξέρει πως κάνεις μεγάλο ταξίδι γυρισμού με το αυτοκίνητο. Θα έχεις μήνες να τη δεις, δε θα μιλάτε… όμως εκείνη θα σε καλέσει στα ξαφνικά και θα σου πει να μην κάνεις αυτό που σκέφτεσαι, γιατί είναι επικίνδυνο. Έχει προαίσθημα.

Και στα πιο απλά… θα σε συμβουλεύει στα προσωπικά σου, στα επαγγελματικά σου, σε σημαντικές αποφάσεις που παίρνεις για τη ζωή σου. Έχει μία διαφορετική οπτική από εσένα, βλέπει το διαφορετικό, τον κίνδυνο, το ρίσκο, το άσχημο αποτέλεσμα. Θα μπορούσε να την πει κάποιος απαισιόδοξη, όμως εκείνη έχει κάποιο παραπάνω λόγο να επιμένει. Μη ξεχνάμε, της λείπει η πειθώ. Κανείς δεν την πιστεύει και στην προσπάθεια της να σε βοηθήσει. θα αναλάβει εκείνη τα ηνία. Είσαι πρόθυμος να την αφήσεις; Είσαι πρόθυμος να την ακούσεις;

Έχοντας ήδη το δικό μου, προσωπικό, μαντείο των Δελφών, έχω μόνο μία συμβουλή να δώσω…

Αν βρεθεί μια Κασσάνδρα στη ζωή σου, φύλαξε τη καλά. Θα σε προστατεύει σαν φύλακας άγγελος.

Δείτε ακόμη...

Απάντηση